In2Com Now:

ESF

Vandaag worden er binnen In2com twee aparte contact center softwaresystemen gebruikt voor het behandelen van diensten gelinkt aan respectievelijk de overheid en commerciële klanten. In de nabije toekomst zal er een nieuw  en hedendaags softwaresysteem in gebruik genomen worden. Door de implementatie van één systeem zullen medewerkers in dezelfde structuur kunnen werken zowel voor projecten van de overheid als commerciële klanten, en dat met de meest recente softwaretoepassingen. Dit maakt dat zij inzetbaar zijn in meerdere projecten, waardoor hun taken meer divers en inhoudelijk interessanter worden. In het kader van de implementatie van deze software binnen de organisatie worden er opleidingen voorzien voor alle medewerkers, aangezien de hele organisatie met deze software in contact komt. Daarnaast zal er een opleiding Train-de-trainer worden georganiseerd om de trainingswerkwijze van onze lesgevers te optimaliseren en te professionaliseren zodat zij op een boeiende en inspirerende manier de Advisors of de Team Supervisors en Team Leaders kunnen opleiden in het nieuwe softwaresysteem. Deze opleidingen worden financieel gesteund door het Europees Sociaal Fonds voor maximaal 94.000 euro.
esf

Wij zijn op zoek naar vaste medewerkers

Wij zijn op zoek naar contact center advisors voor onze klant de Vlaamse Overheid, meer specifiek voor de dienst “De Lijn” en “Kind en Gezin”. 

Startdatum is 16 augustus. (Er zal waarschijnlijk nog een latere intake volgen).

In2com is het eerste aanspreekpunt voor vragen aan de Vlaamse Overheid. Je taak als advisor is om de klanten zowel mondeling als schriftelijk (overheids)informatie te bezorgen, afspraken te beheren, dossiers op te volgen, enz. Zo kom je in contact met burgers, bedrijven en organisaties.

Welk profiel zoeken we?
• Communicatief en klantgericht
• Foutloos kunnen schrijven
• Gedisciplineerd en zelfstandig kunnen werken
• Flexibele medewerkers (Werkuren zijn op weekdagen tussen 7u en 20u, met occasioneel zaterdagwerk)
• Goede computerkennis (vertrouwd zijn met het internet, de huidige media, enz.)
• Kennis van het Frans is een pluspunt

Wat bieden wij aan?
• Afwisselende job binnen een uitdagende en leerrijke werkomgeving
• Mogelijkheid tot thuiswerken (na de inloopperiode en indien men zelfstandig kan werken en individuele KPI’s behaald worden )
• Continue ondersteuning d.m.v. opleiding en coaching
• Een competitief salaris volgens barema van PC 200, klasse B
• Hospitalisatieverzekering
• Maaltijdcheques na 3 maanden
• Gratis bus- en treinabonnement voor woon-werkverkeer

Heb je interesse? Stuur je cv naar jobs@in2com.com

 

Koramic neemt Call-IT over

De Koramic Groep (Koramic), de investeringsmaatschappij met zetel te Kortrijk, heeft een akkoord bereikt met het Nederlandse USG People over de overname van Call-lT.

Call-lT is de vennootschap die zich binnen USG People toelegt op customer care services (contact centers).

USG Peopfe wil met de verkoop van Call-lT zijn focus volledig richten op HR-services.

Call-lT is actief in België, via haar zetel in Oostende, en in Nederland, waar zij opereert vanuit vestigingen in Weert en Eindhoven.

Call-lT stelt ca 575 mensen tewerk, waarvan ca 200 in België. Zij realiseert een omzet van ca 20 mio €.

De overname van Call-lT gebeurt door Koramic2Engage, de divisie van de Koramic Groep die gespecialiseerd is in customer care services.

Door de overname van Call-lT verstevigt Koramic2Engage haar positie als marktleider in customer care services in België en bouwt zij ook haar Nederlandse activiteiten in belangrijke mate uit.

Koramic2Engage is actief in België, Nederland, Frankrijk en Marokko.

Bedoeling is dat Call-lT binnen Koramic2Engage op een zelfstandige basis blijft opereren, net zoals dat het geval is voor de andere bedrijven uit de groep : IPG, In2Com en RingRing.

Koramic heeft de ambitie om haar customer care activiteiten verder uit te bouwen, zowel in België,

o.a. via het aanbieden van complementaire diensten, als in het buitenland.

Naast de uitbouw van haar customer care activiteiten blijft Koramic ook verder investeren in haar andere divisies.

De divisie Koramic Construction Chemicals heeft in de Verenigde Staten zojuist een joint-venture afgesloten met Alchemy Polymers (Atlanta) voor de productie van injectieharsen voor waterdichting en grondstabilisatie (Spetec). Koramic Construction Chemicals heeft al productie-eenheden in België, Frankrijk, Zwitserland en Turkije.

Koramic Ceramics (Koracer), de divisie die actief is in de productie van keramische vloer- en wandtegels, heeft de Franse producent Forbach Ceramics (Oost-Frankrijk) overgenomen. Koramic Ceramics is de belangrijkste producent van vloer- en wandtegels in Frankrijk en heeft ook productieeenheden in Italië.

De Koramic Groep, die opgericht werd in Kortrijk in 1883, is een investeringsmaatschappij met gediversifieerde, veelal industriële, activiteiten.

Naast de divisies “Koramic2Engage”, “Koramic Construction Chemicals” en “Koramic Ceramics” is Koramic ook onder meer actief in visual communication, productie en verkoop van zinkproducten, productie van plastics, aluminium en koper geleiders, …

Koramic is ook actief in Real Estate in België, Duitsland, Polen en Roemenië.

De Koramic-vennootschappen realiseren een omzet van ca 600 mio € en stellen samen meer dan 6.000 mensen tewerk.

Tailor-made contact centre solutions

always the right action at the right time towards the right person
within the right context through the right channel

Connect through all communication channels

with our unique 360 C model enabled by cloud-based technology and powered by brilliant people

Engage with citizens and customers

Custom made contact centre solutions for public service organizations, NPO’s and private companies.

Presentation of Crisis Communication at Publica with IPG and In2com

Thursday 2 and friday 3 June, In2com will expose at Publica, the policy maker’s fair in Tour & Taxis Brussels. The expo will be attended in cooperation with sister companies IPG and RingRing, both also members of Koramic2Engage. 

 

Together with our partners  in2com will launch Crisis Communication, a powerful solution for communicating with both citizens and organisations in crisis situations.

Find us at stand number 183 (on the opposite side of the Belfius stand). On Friday the 3rd at 15:00, a case study of our Crisis Communication will be presented by a guest speaker. At our stand you can also enroll for winning a Bluetooth speaker.

Register here to attend Publica for free.

We look forward to meeting you at our stand and workshop.

download

We are looking for an ICT Developer

Function

The ICT Developer has total ownership for the development, installation, configuration, trouble-shooting, maintenance and integration of software products for a number of client programs to ensure the smooth operation of the production environment. The ICT Developer is responsible for delivering applications that meet client requirements, objectives and Service Level Agreements. In fulfilling this function, he/she provides a high-quality professional service within the pre-defined procedures, quality and standards to ensure client satisfaction.

Profile

• A Bachelor’s degree in IT with a minimum of 1 years’ experience or equivalent
• Knowledge of the following applications depending on development requirements :
o Database Design & ETL development (Data warehousing)
o Database Development (SQL)
o .NET / C# /ASP.NET / MVC / LINQ / JQuery / Entity Framework / JAVA / HTML
o SharePoint
o Office applications
• Proactive
• Client minded (internal and external)
• Open minded towards new developments and tools.
• General knowledge about call centers is an asset
• Excellent knowledge of Dutch, French and English

Our adddress: In2com, Woluwelaan 158, 1831 Diegem.

Interested in this job? Apply by sending your cv to moc.m1470946896oc2ni1470946896@sboj1470946896.

In2com participates with Rode Neuzen Dag

The In2com Management will hold a waffle bake-off on the 20th of November. Multiple recipes and types of waffles will be baked and sold for 1 euro per piece, and packages with more waffles to take home with you will also be sold. All profits will go directly to the Rode Neuzen Actie by VMMa and Belfius. The management will of course be wearing the silly red noses while baking their delicious waffles for the workforce.

Have a look on the event page for the latest info. Everyone is welcome to drop by!

 

Wij zijn dringend op zoek naar een tweetalige (NL/FR) Team Leader

In2com zoekt een hoog profiel die de zaken snel kan oppikken, zeer hands-on is, goed omkan met de complexiteit van verschillende klanten en die zeer snel kan schakelen.
Hij/zij moet de projecten ook zelfstandig kunnen trekken. Ervaring in de contact center wereld is dus zeker een troef.

1. Doel van de functie

De Team Leader ondersteunt de Client Director/VP Business Innovation bij de toegewezen klanten. De Team Leader draagt de verantwoordelijkheid in het beheren van dagelijkse operationele diensten op het gebied van klantencommunicatie, people management, managementinformatie en processen en procedures en is verantwoordelijk voor het aanbrengen van verbeteringen in de operationele dienstverlening. 

2. Cruciale Vaardigheden

· Ten minste 2 jaar werkervaring in een gelijkaardige functie binnen de Contact Center business

· Uitstekende kennis van Nederlands en Frans met een goede kennis van het Engels.

Wij zoeken een Team Leader met een hoog profiel die de zaken snel kan oppikken, zeer hands-on is, goed omkan met de complexiteit van verschillende klanten en die zeer snel kan schakelen.
Hij/zij moet de projecten ook zelfstandig kunnen trekken.

3. Aanbod

 Een voltijdse functie in een dynamisch bedrijf. 

Een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen (bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering)

Solliciteren kan door een e-mail met cv te sturen naar moc.m1470947249oc2ni1470947249@sboj1470947249

References